mySTILES, expert in antieke en oude vloertegels

Wij restaureren antieke vloertegels, afkomstig uit herenhuizen in Europa. Het resultaat: een legklaar historische vloer met bijzondere charme.

mySTILES geeft oude keramische tegels en cementtegels een nieuw leven

Wij zoeken voor jou naar de mooiste antieke motieftegels van 1860 tot en met 1930. We breken ze zelf voorzichtig uit en vervoeren ze naar ons atelier. Hier worden alle vloertegels manueel gerestaureerd, gesorteerd en geteld. Al onze authentieke tegelvloeren worden representatief voorgesteld in het atelier én op de website. Onze website is steeds up to date.

In onze collectie vind je antieke keramische tegels en cementtegels met uiteenlopende patronen en stijlen. Je vindt er tegels met prachtig ingelegde geometrische vormen, complexe bloemmotieven, uitgesproken Art Nouveau patronen, sobere Art Deco patronen, speelse mozaïektegels en zoveel meer. Kortom, bij ons vind je de perfecte patroontegels die jouw woonst de juiste sfeer en het nodige karakter geven.

Antieke cementtegels en keramische patroontegels
Antieke keramische patroontegels en cementtegels

Waarom kiezen voor antieke en oude tegels

Oude vloertegels hebben een bijzondere charme die niet te evenaren is door nieuwe tegels. Onze authentieke tegels zijn vaak ouder dan 100 jaar. Zij hebben al een heel leven achter de rug.

Hun effect op de ruimte is prachtig. De historische patronen zorgen voor een stijlvol en nostalgisch gevoel.

Ze passen bij alle stijlen. Is je huis eerder klassiek dan kan je makkelijk combineren met aardkleuren. Heb je eerder een strak interieur dan zal een iets fellere tegelvloer de perfecte eyecatcher vormen.

Elke tegel is uniek. Alle tegels werden 100 jaar geleden met de hand vervaardigd. Ze kunnen dan ook kleine verschillen vertonen in kleur, grootte en dikte. Als je kiest voor een authentieke vloer dan kies je voor imperfecties die zorgen voor een karaktervol resultaat.

Ga je voor oude cementtegels of …

mySTILES verkoopt enkel antieke keramische en cementtegels. Beide tegeltypes werden een eeuw geleden met de hand gemaakt. De tegels zijn stuk voor stuk uniek.

Cementtegels hebben een zachte matte en natuurlijke uitstraling. Door de cementtegels na het impregneren regelmatig te onderhouden worden ze minder poreus. Zo krijgt de vloer een mooie patine die jaar na jaar mooier en voller wordt. De vloer leeft als het ware. Toch vragen ze meer zorg dan de keramische patroontegel en zijn ze niet voor elke ruimte even geschikt. Ook na regelmatig onderhoud zijn ze niet 100% vlekbestendig. Ze zijn gevoelig voor kalkaanslag en hebben dus minder toepassingsmogelijkheden in de badkamer. Door hun porositeit kunnen ze stuk vriezen in de tuin. Plaats cementtegels ook niet op een zonovergoten plaats als je verkleuring door het zonlicht wil voorkomen.

Oude en antieke cementtegels en keramische patroontegels met verschillende motieven
Verschillende antieke keramische motieftegels in een bakje

… voor antieke keramische motieftegels

Onze antieke keramische patroontegels zijn eveneens ingelegde met de handgemaakte tegels. Ze werden niet gedroogd maar gebakken. Hierdoor zijn ze praktisch onverslijtbaar. Ze zijn niet poreus, kleurvast en vlekbestendig. Het oppervlak van de keramische tegel is gladder en iets meer blinkend dan de cementtegel. Ze kunnen nagenoeg overal geplaatst worden, zoals in de tuin en in de inloopdouche.

De juiste vloer kiezen is niet enkel een kwestie van budget en stijl. Een vloer moet bij de ruimte en bij jou passen. De perfecte vloer groeit ook met jou mee. Hou dan ook rekening met jouw plannen en behoeften voor de toekomst.

Het overgrote deel van onze collectie bestaat uit antieke keramische patroontegels omwille van hun onderhoudsvriendelijkheid, brede toepasbaarheid en charmante uitstraling.

Samen creëren we unieke ruimtes met een WAUW gevoel

Samen zorgen we voor die warme welkom in de inkomhal, een blikvanger in je living, die unieke charmante badkamer of dat uitzonderlijk plekje in de tuin of aan het zwembad.

Wij ondersteunen designliefhebbers, architecten, antiekdealers, interieurvormgevers, ontwikkelaars, kortom iedereen die kiest voor handgemaakte, antieke tegels. Onze collectie, advies en projectondersteuning maken van mySTILES zoveel meer dan een atelier.

Oud gebouw met victoriaanse tegels in wit en blauw
Oude patroontegels met Escher motief

Samen kiezen we voor duurzaam – circulair bouwen

Vaak zien we dat duurzaam (ver)bouwen herleid wordt tot energiezuinig bouwen. Maar een doordachte materiaalkeuze wordt even belangrijk om op termijn onze voetafdruk te verminderen. Circulair (ver)bouwen is dan ook de toekomst voor de bouwindustrie.

Samen met jou zorgen we ervoor dat deze prachtige motieftegels het tweede leven krijgen dat ze verdienen. Door ze te hergebruiken, dragen we ook ons steentje bij aan een beter milieu. Een win-win toch?

Antieke en oude vloertegels: de voorraad is beperkt

Het aantal tegels met een welbepaald motief wordt bepaald door de originele antieke vloer die we recupereren. We kunnen dus geen tegels bijmaken en we verkopen onze authentieke vloeren in zijn geheel.

De ideale vloer bestaat altijd

De originele vloer zal vaak iets te groot zijn of net te klein zijn.
Dit kan je oplossen door de combineren met andere effen tegels of zelfs andere materialen zoals hout, gietvloer etc.

Oude vloertegels met bloemmotief (jaren 20 - jaren 30 tegels)
Facebook icon Instagram icon Pinterest icon