Veelgestelde vragen

Keramische antieke patroontegels in de badkamer ?

Ja, onze keramische antieke tegels kunnen zelfs in de inloopdouche geplaatst worden. 

Keramische antieke patroontegels buiten in de tuin ?

Ja, onze keramische antieke tegels zijn niet poreus. Ze zijn dan ook bestand tegen vriestemperaturen. Daarenboven zijn ze keurvast. 

Keramische antieke patroontegels en vloerverwarming ?

Ja, onze keramische tegels zijn goede warmtegeleiders en kunnen worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. 

Waarom zijn antieke en oude vloertegels duurder ?

Antieke tegels zijn een stuk duurder dan namaak of retro tegels omdat het restaureren van de tegels een zeer arbeidsintensief proces is. 

Hoe dik zijn antieke keramische tegels ?

De antieke keramische tegel is gemiddeld 1.6 cm dik. Vandaag worden nieuwe keramische patroontegels machinaal gemaakt. De motiefprint wordt als een foto op de tegel gedrukt. Dit maakt dat de huidige keramische tegels een pak dunner zijn dan de antieke tegels.  De antieke tegel is tot op 1/3 van de tegeldikte met gekleurde klei gevuld. Dit maakt dat de kleuren zelfs na een eeuw intensief gebruik even levendig zijn gebleven.

Hebben jullie een webshop ?

Onze collectie antieke vloeren staat op deze website en is steeds up to date. Stuur een mailtje naar info@mystiles.be en je ontvangt een offerte. U bent ook steeds welkom op afspraak.

 

Verkopen jullie ook losse vloertegels ?

Ja. Indien u één of enkele tegels zoekt voor restauratie, stuur ons een mailtje met een foto, de tegelmaat en het aantal tegels dat u zoekt. Misschien maken deze tegels wel deel uit van één van onze patchwork batches en dan helpen we u graag verder.

 

Cementtegels in de badkamer ?

Hou er rekening mee dat een hoge waterhardheid zorgt voor kalkaanslag op cementegels die je niet zomaar kan verwijderen met de klassieke antikalk producten. Indien je deze tegels toch graag in de inloopdouche wil, dweil dan na elke douchebeurt alles droog, plaats een ontkalker op de kraan en behandel regelmatig met impregneermiddel. Om veel gedoe en ontgoocheling te voorkomen, raden wij u aan om te kiezen voor de keramische patroontegel. Je vindt beslist wel een leuk motief. 

Cementtegels buiten in de tuin ?

Cementtegels zijn vorstgevoelig. Als er water op de tegels blijft staan, kunnen ze stuk vriezen. Daarnaast zijn ze ook UV gevoelig dus na verloop van tijd kunnen de kleuren vervagen. Sommigen vinden deze patine net de charme van de cementtegel anderen zien dit liever niet. Indien je de kleurvervaging wil voorkomen, zal je blijvend moeten behandelen hierdoor kunnen de kosten hoog oplopen. 

Wij raden daarom aan om te kiezen voor de keramische patroontegel. Ook onze keramische antieke tegels hebben een mooi motief. 

Cementtegels en vloerverwarming ?

Cementtegels zijn minder geschikt voor vloerverwarming aangezien ze niet gebakken werden maar gedroogd. Ze zijn ook nog een stuk dikker dan keramische tegels waardoor ze moeilijker warmte kunnen afgeven aan de ruimte.

Kan ik een staaltje ontvangen ?

We streven ernaar om elke tegelvloer online representatief voor te stellen. Wil u de tegels toch even zien alvorens aan te kopen. Dit kan. We ontvangen u graag na afspraak. Woont u te ver en wil u een staal ontvangen? Indien de vloer die u wenst aan te kopen groter is dan 10 vierkante meter kunnen we 2 antieke veldtegels opsturen.

  • We sturen u het staal en u betaalt voor de verzendingskosten en een waarborg.
  • Indien u de vloer aankoopt dan crediteren we de waarborg.
  • Indien u de vloer niet aankoopt dan stuurt u het staal terug naar ons op uw kosten en wij betalen de waarborg terug.

Hoeveel reservetegels moet ik rekenen ?

Bij aankoop van een tegelvloer houdt u best rekening met 10% uitval.  Op aanvraag leveren wij u ook gratis alle tegels die het kwaliteitsproces niet doorstaan hebben. Deze tegels zijn gerestaureerd en kan u gebruiken als halfjes.

 

Hoe verpakken jullie de tegels?

We plaatsen de oude tegels rechtop in een palletbox bekleedt met polystyreen. We zorgen er ook voor dat onze palletboxen voldoen aan de ispm 15-norm. Deze norm is algemeen bekend als IPPC of fumigatie. Dit is de internationale standaard voor fytosanitaire maatregelen.

Verpakking antieke tegels

 

Ik heb extra hoeken nodig. Kan dit opgelost worden ?

Ja. Indien er hoeken bij een vloer aanwezig zijn, worden deze steeds in het lot aangeboden. Als er extra hoeken in stock zijn (bijvoorbeeld in  patchwork batches), kunnen er extra hoeken aangekocht worden. Het is ook altijd mogelijk om hoeken te maken door twee randtegels diagonaal door te zagen.

Hoe maak ik hoeken

Facebook icon Instagram icon Pinterest icon